Mals inicis…

5 notícies em fan acabar avui el dia amb el mal gust de boca que estem tenint molts mals inicis per a les noves legislatures catalana i espanyola, i un molt mal inici d’any:

1 – l’acord de PP, PSOE i C’s per a la Mesa del Congreso, que va lligat a la voluntat de fer impossible que En Comú-Podem (però també la marea gallega i Compromís) tinguem grup propi al Congrés dels Diputats. I que fa presagiar un possible bloc contrari als interessos de Catalunya a la cambra baixa de Les Corts. Però que sobretot demostra que el PSOE no ha sabut llegir ni entendre encara l’expressió tan clara que hi va haver el 20D de la plurinacionalitat que existeix a Espanya i que ha d’estar representada al Congrés.

2 – l’afirmació d’Oriol Junqueras, que demà serà nomenat vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Finances, que potser no s’aproven Pressupostos de la Generalitat, aquest any 2016, i que aniríem tirant tot l’any amb pressupostos prorrogats. Això significa que no s’aplicarà cap nova mesura valenta per atacar la situació d’emergència social de la ciutadania de Catalunya, i que ni tan sols compliran amb el Pla de Xoc promès a la CUP (que ja era totalment insuficient, com vaig argumentar en un post anterior)

3 – el primer nomenament que ha fet el nou Govern de la Generalitat (tot i que per via indirecta, a través del Consell de Govern de la CCMA): Saül Gordillo nou director de Catalunya Ràdio. Periodista expert en xarxes, però totalment bolcat al procés, ex soci del nou President Puigdemont, proposat per ERC (que fa ben poc s’omplien la boca de “desgovernamentalització” i “despartidització” dels mitjans públics) i que genera poca esperança que farà retornar la ràdio pública de Catalunya al paper de ser la ràdio de totes i tots els catalans. I els rumors apunten que hi haurà nomenament imminent d’un nou director de TV3, i que podria ser encara un perfil per l’estil…

4 – i demà el que es farà oficial és el nou Govern de la Generalitat. Almenys els nous consellers i conselleres. Caldrà donar-los un marge de temps per demostrar quin tarannà tenen i què pensen fer (marge curt, però, que ja portem 3 mesos perduts i moltes emergències a resoldre acumulades). Però de moment, també en això comencem malament: difuminen Treball i Benestar en una sola conselleria, quan son dues de les prioritats clares i principals que cal abordar. I de nou es repeteix l’esquema convergent de situar Medi Ambient i sostenibilitat en la conselleria de Territori i infraestructures. Clar, que seria utòpic esperar res diferent quan el govern torna a ser presidit per CDC, i aquesta àrea també la porta Convergència.

5 – i per acabar, però no per això menys important, avui hem tingut noves mostres de masclisme: des del més brutal que acaba amb la vida d’una dona (a Vila-seca, primera víctima mortal de la violència masclista a Catalunya aquest any) , fins al més acceptat però no per això menys perillós, de considerar objecte de crítica que una diputada vagi amb la seva criatura de mesos al Congrés per a poder exercir la seva tasca de diputada i, alhora, donar de mamar la criatura.

No anem bé…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s