Donant mal exemple (sobre els convenis de TV3 i Catalunya Ràdio)

Dimecres, a la sessió de control al Govern del Ple del Parlament de Catalunya vaig demanar al conseller Francesc Homs que treballi perquè es reprenguin el diàleg i les negociacions pels convenis de TV3 i de Catalunya Ràdio. Li vaig demanar que donin exemple, i apliquin en les empreses publiques de la Generalitat allò que el Govern va signar el 18 de juny passat amb patronals i sindicats catalans:  l’acord per al suport i acompanyament als processos de negociació col·lectiva en ultraactivitat. A la pràctica això comportaria que el departament d’Empresa i Ocupació posi eines de mediació per fer negociar les dues parts,  mantenint mentrestant vigents els dos convenis col.lectius que el 31 de gener passat la direcció de la CCMA donava per extingits. La resposta del conseller: evasives

Aquell mateix matí, en la reunió del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, els representants del Govern i de PIMEC es negaven a convocar les parts per intentar solucionar el conflicte a la CCMA, tal i com els havien demanat els comités d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio.

Tot plegat incomprensible:  el Govern posa eines (i les ven com un gran gest) per a que a Catalunya s’eviti deixar treballadors i treballadores sense conveni, però quan el conflicte és en una empresa prpia, no les aplica. Molt mala manera de donar exemple i més llenya al foc d’un conflicte social als nostres mitjans audiovisuals públics que es podria haver evitat i es podria resoldre ràpid si el Govern (i el departament del señor Homs) tingués voluntat de fer-ho.

Més detalls a la pregunta que li vaig fer al Ple al conseller.  PREGUNTA AL GOVERN SOBRE CONVENIS CCMA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s