Contra la reforma de la llei de l’avortament, al carrer i a les institucions

Avui será al carrer, de nou. A les 19h davant la Delegació del Govern (c/Mallorca 278)

cartellavorta1-424x600

Ahir va ser al Parlament. Per dues vegades el Ple del Parlament va aprovar demanar al Govern de l’Estat que retiri l’Avantprojecte de llei de protecció dels drets del concebut i de la dona embarassada. Una llei innecessària, que respon a un debat que no existia a la nostra societat, i que a més és clarament masclista, paternalista, hipòcrita, classista i, sobretot, retrògrada.

L’aprovació més àmplia que es va donar ahir al Parlament d’aquest punt va ser a través d’una moció d’ICV-EUiA que vaig defensar jo mateixa. 99 vots a favor de demanar-li al Govern espanyol que no tramiti aquest projecte de llei.

La moció, però, té més elements importants i interessants en aquest àmbit, en el sentit de deixar clar que a Catalunya seguirem garantint el dret de les dones a decidir sobre el nostre propi cos.

–        s’ha aprovat instar al Govern català que, en cas que la “llei Gallardón” prosperi, la Generalitat “posi  en marxa totes les eines jurídiques, polítiques i administratives contra l’aplicació” d’aquesta llei.

–       també hauria de “fer el suport necessari” als i les professionals i entitats i col.lectius que continuïn garantint el dret de les dones a decidir sobre el nostre propi cos

–       i s’ha aprovat sortir també a l’ofensiva amb una llei pròpia catalana de salut sexual i reproductiva que ha de començar a prendre forma abans de l’estiu.

–       a més, el Parlament s’ha pronunciat a favor d’un “avortament lliure i gratuït”

Vull destacar també els darrers punts de la moció aprovada, que intenten aportar solucions pràctiques per a resoldre la confusió i mala aplicació de les mesures existents a Catalunya per evitar l’apart-heid sanitari que ens ha volgut imposar el govern Rajoy, deixant fora de l’atenció sanitària a veïns i veïnes nostres.

(moció aprovada al Ple – avortament i drets de salut)

Tot plegat es va aprovar amb un debat agre i desagradable amb la diputada del PP Eva Garcia, que va actuar de dòberman de la dreta més rància del nostre país rematant el seu discurs amb un “l’avortament mai serà un dret, sempre será un fracàs de la dona”

Podeu veure totes les intervencions en el debat en el següent link:

DEBAT EN PLE DE LA MOCIÓ SOBRE DRETS EN MATÈRIA SANITÀRIA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s