El país pot suportar que al seu Parlament hi hagi 4 diputats imputats?

… i amb Oriol Pujol, ja en van 4!

Ahir es va confirmar el que ja es veia a venir: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha imputat Oriol Pujol per presumpte tràfic d’influències en del cas de les ITVs. Com a reacció, Pujol ‘delega’ les seves responsabilitats, però no hi renuncia definitivament ni plega com a diputat (ni renuncia a la seva condició d’aforat, que jo sàpiga).
Amb ell ja són 4 els diputats imputats. 4 homes que continuen ocupant els seus escons al Parlament de Catalunya, exercint de representants de la ciutadania de Catalunya, mentre se’ls jutja per casos diversos de corrupció. Els altres 3 són:  
– Ferran Falcó (CiU), imputat des de fa anys pel suposat cobrament de comissions per part d’Adigsa quan ell n’era el president,
– Xavier Crespo (CiU) imputat recentment dins el cas Clotilde, que indaga una xarxa de blanqueig vinculada a la màfia russa,
– I Daniel Fernández (PSC) , imputat en una peça separada del cas Mercuri sobre la manipulació d’un concurs per col·locar a l’Ajuntament de Montcada una exalt càrrec socialista a la Generalitat.
 
De debò el país pot suportar que al seu Parlament hi seguin 4 imputats? O ni que en fos un… Mai posaré en dubte la presumpció d’innocència de la gent. I cal deixar ben clar que estar imputat no vol dir ser culpable, però sí que els òrgans judicials (fiscalia i jutge) han vist indicis suficients de delicte com per imputar aquella persona en un cas.
Com a ciutadans, tots 4 mereixen tot el respecte a la seva presumpció d’innocència. Però com a representants de la ciutadania, com a diputats, no se’ls ha de demanar un plus d’ètica? És creïble debatre i votar mesures contra la corrupció en un Parlament on hi ha 4 imputats per casos de corrupció? A qui beneficia, que no pleguin, més enllà de a ells mateixos? És justificable sacrificar la credibilitat del Parlament i de la política institucional en si per salvar-li la cara i la presumpció d’innocència a 4 diputats? Quin servei públic estan fent mantenint la seva acta de diputat?
 
Moltes preguntes que, en la opinió d’una diputada novella, tenen una única resposta:
per la seva pròpia dignitat, per la dels seus partits, per la de la política en general, i per la del Parlament, cal que pleguin.

 

Anuncis

2 thoughts on “El país pot suportar que al seu Parlament hi hagi 4 diputats imputats?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s